fps biliárdfoci

Csapatépítés

A biliárd egy játékcsoport összefoglaló neve, melyben két ember 
vagy két csapat játszik egymás ellen.
Golyókat kell egy keretezett asztalon, farudak (úgynevezett dákók) segítségével lökni. 
A játékos csak a fehér golyót lökheti meg a dákóval. 

Csapatépítő program

A biliárdnak hosszú és gazdag történelme van, 15. századi keletkezésétől kezdve I. Mária skót királynő temetése idején testének saját biliárdasztala borításába való helyezéséig, ill. Shakespeare műveiben történő számtalan említésig. 
A pool biliárd elnevezés egy gyűjtőnév, mely többféle biliárd játékot foglal magába. Ezen játékok közül a 8-as pool az egyik legnépszerűbb, a szórakozóhelyeken, szalonokban, presszókban általában ezzel a variációval találkozhatunk. 

Kitűnő kikapcsolódási és szórakozási lehetőség kicsiknek és nagyoknak egyaránt, főleg kitelepülésekre, iskolai/céges rendezvényekre, családi napokra ajánljuk!

A mi játékunk is a 8-as pool szabályain alapul, annyi különbséggel, hogy nem asztalon játszunk, nincsen dákó és a fehér golyót csak lábbal szabad érinteni! 
A játékosok mezitláb/zokniban az "asztalon", vagyis a posztón helyezkednek el és igyekeznek a fehér golyót lábbal olyan irányba gurítani, hogy az a "célgolyót" a lyukba juttassa, akár csak a rendes biliárd játékban. Ha ez nem sikerül, vagy szabálytalanság történik (pl. a fehér golyó nem érint másik golyót) akkor a 8-as pool szabályai szerint történik a folytatás.
Természetesen a szabályok nincsenek kőbe vésbe, ez inkább "afféle útmutató, mintsem valódi törvény." :D